Rolex Deepsea ve
Deepsea Challenge
Ekstrem dalış saatleri

Deepsea serisindeki saatler, Rolex’in su geçirmezlik ve su altı basıncına direnç konularındaki benzersiz uzmanlığını gözler önüne serer. Marka ile açık deniz kâşiflerinin uzun soluklu ortak geçmişinin birer simgesi olan Oyster Perpetual Rolex Deepsea ve Oyster Perpetual Deepsea Challenge modelleri, ultra dirençli profesyonel dalış saatleridir. 2008’de tanıtılan Rolex Deepsea modelleri 3.900 metre derinliğe dek, 2022’de tanıtılan Deepsea Challenge modelleri ise 11.000 metre derinliğe dek su geçirmezdir.
Oyster Perpetual Rolex Deepsea
Oyster Perpetual koleksiyonundaki Profesyonel saatlerin estetik DNA’sını ve kendine özgü özelliklerini taşıyan Rolex Deepsea, diğer yandan su altı basıncına karşı direnç, dakiklik ve güvenilirlik bakımından profesyonel dalgıçların en zorlu gereksinimleri karşılar.
Açık denizlere yönelik bu dalış saatinin lansmanında, saatin aşırı derinliklerde uygulanan basınca dayanmasını mümkün kılan benzersiz kasa mimarisi Ringlock sistemi tanıtıldı. 44 mm’lik Oyster kasası helyum tahliye valfi ile donatılmıştır.
Oystersteel çelikten Rolex Deepsea, yoğun siyah veya D-mavi kadranla sunulur. Siyah seramikten, kademeli Cerachrom diskle tek yönlü döndürülebilir çerçeveye sahiptir. 2024 yılında marka, mavi kadranlı ve mavi seramikten Cerachrom çerçeve diskli 18 karat sarı altın bir versiyonu sundu.
Oyster Perpetual Deepsea Challenge
Deepsea Challenge, Rolex’in açık deniz dalışı için saat dünyasında öncü bir marka olarak meşruiyetini ve su geçirmezlik ile su altı basıncına karşı direnç konusundaki uzmanlığını gözler önüne seriyor.
Bu 50 mm’lik saat, yönetmen ve kâşif James Cameron’a 2012 yılında batiskafının dış kısmına tutturularak Mariana Çukuru’na yaptığı dalışta eşlik eden deneysel saat Rolex Deepsea Challenge’ın yeniden uyarlanmış bir versiyonudur.
RLX titanyumdan yapılan Deepsea Challenge, yoğun siyah kadranla ve siyah seramikten yapılan kademeli Cerachrom diskli tek yönlü döndürülebilir çerçeveyle mevcuttur.
Ringlock sistemi
Rolex’in patentli Ringlock sistemi, markanın ekstrem derinlikler için tasarladığı dalış saatleri olan Rolex Deepsea ve Deepsea Challenge modellerinde bulunmaktadır. Oyster’ın su geçirmezliğine adanmış araştırmanın bir uzantısı olan bu sistem, kalın, hafif yuvarlatılmış safir kristal, yüksek performanslı basınç halkası ve RLX titanyumdan yapılmış bir kasa kapağından oluşan güçlendirilmiş bir kasa mimarisidir.
Basınç halkası, Oystersteel çelik Rolex Deepsea ve Deepsea Challenge modellerinde azotla zenginleştirilmiş çelikten yapılmıştır. 18 karat sarı altın Rolex Deepsea modelinde ise - bu parça için bir ilkin gerçekleştirilmesiyle - ileri teknoloji ürünü mavi seramikten yapılmıştır.
Helyum tahliye valfi
Her iki modelin de Oyster kasası, Rolex’in patentini 1967’de aldığı helyum tahliye valfiyle donatılmıştır. Bu emniyet valfi, saat kasasının içinde biriken fazla basıncın, dalgıcın hiberbarik odadaki dekompresyon süresi boyunca, saatin su geçirmezliğinden taviz vermeden dışarı çıkmasını sağlayarak muazzam derinlikler için tasarlanmış Rolex dalış saatlerini korur.
Zorlu su geçirmezlik testleri
Açık deniz dalışında, mutlak güvenilirlik ve güvenlik esastır. Her bir Rolex Deepsea ve Deepsea Challenge’ın su geçirmezliği, dalış saatleri için geçerli olan standartlara uygun olarak yüzde 25’lik bir ek güvenlik marjı ile test edilir.
Böylelikle su geçirmezliği 3.900 metreye dek garantilenen Rolex Deepsea, 4.875 metre derinlikteki basınca direnebilir. 11.000 metre derinliğe dek su geçirmezliği garantilenen Deepsea Challenge ise, 13.750 metre derinlikteki basınca karşı koyabilir.
Marka bu zorlu testler uğruna su altı mühendisliğinde ve hiperbarik teknolojide dünyaca ünlü Fransız şirketi COMEX (Compagnie Maritime d’Expertises) ile birlikte, Rolex Deepsea için özel bir hiperbarik tank ve Deepsea Challenge için ultra yüksek basınçlı bir tank geliştirdi.
Üstün Kronometre sertifikası
Bütün Rolex saatleri gibi Deepsea serisi saatleri de Üstün Kronometre sertifikasına sahiptir. Bu ünvan, markanın atölyesinden çıkan her saatin Rolex’in kendi laboratuvarlarında, kendi kriterlerine uygun olarak yürüttüğü bir dizi testi başarıyla geçtiğinin kanıtıdır. Üstün Kronometre statüsü, yeşil mühürle sembolize edilir ve beş yıllık uluslararası garantiyi de beraberinde getirir.